Chow Chow

Chow chow

 

Opprinnelse 

Rasen er gammel, og det finnes flere teorier om dens opprinnelse. Den har antakeligvis sin opprinnelse fra Kina, hvor den ble regnet som hellig, og var eid av enten klostrene eller rike embetsmenn. Fra år 1850 ble hunden importert til England, og slik ble rasen populær i Europa. Den ble opprinnelig avlet frem som jakt- og vakthund, men er i dag hovedsakelig en utstillinghund eller familiehund.

Egenskaper 

Denne hunderasen er kjærlig, lojal og beskyttende overfor sin familie og andre den kjenner. Den ble opprinnelig avlet frem som jakt- og vakthund, og den vil nok mest sannsynlig varsle deg med en gang noen kommer i døren. Rasen er vennlig ovenfor andre hunder, men hvis den blir provosert kan den fort begynne å forsvare seg selv. 

Fysiske karaktertrekk

Chow Chow er en hunderase av typen spisshund. Hunden har en kvadratisk, kraftig og kompakt kropp, omringet av tykk og myk pels. Chow chow finnes i fem godkjente farger; sort, blå, lys gulbrun, kremfarget og rød. Hanndyr er omtrent 48-56 cm høy og har en idealvekt på mellom 25-32 kg. En tispe er omtreng 46-51 cm, og har en idealvekt på mellom 20-27 kg. 

Chow Chowen ser uskyldig og søt ut, med sitt nydelige flate ansikt, lille nese og sine vennlige og noe sørgmodige øyne. Det som kanskje aller mest kjennetegner Chow Chowens utseende, er de rette og høye bakbena som gir den karakteriske stolpegangen, den løveaktige manken, og ikke minst den blå tungen.

Pelspleie 

Chow chow finnes i to pelsvarianter, enten langhåret eller korthåret. Den langhårete varianten er mest vanlig.  Den langhårede varianten krever naturligvis mer pelspleie, men begge varianter har behov for en god og regelmessig pelspleie. 

Aktivitetsnivå 

Den har et moderat aktivitetsnivå, og krever ikke mye lek eller oppmerksomhet. Likevel har alle hunder har behov for mental og fysisk aktivitet, og det er ikke et unntak for en chow chow. Rasen kan være sta når det kommer til trening, og det sies at de trenger hvis de vil og nekte hvis de ikke vil. Det er derfor viktig å trene på lydighet og oppførsel. 

Ernæring

Det finnes hundemat av både god og dårlig kvalitet. Det viktigste er at hunden får et hundefôr som er riktig for din hund. Fôret må inneholde riktige næringsstoffer og vitaminer som gjør at hunden holder seg sunn og frisk. 

Helse

En chow chow er kjent for å ha noen utbredte sykdommer. De vanligste lidelsene er albuedysplasi og øyelokkproblemer. Den kan også lide av hofteleddsdysplasi, som er en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer. 

5 fakta om chow chow 

-En chow chow har en levealder på mellom 10-12 år. 

-Denne hunderasen har en blå tunge. 

-Den ble holdt ved kinesiske templer og gravplasser som beskyttelse mot onde ånder. 

-En chow chow er tilpasningsdyktig. 

-Det antas at navnet kommer fra ordet chew (tygge), fordi det gjort sterkt inntrykk på engelskmennene at kinererne spiste hundekjøtt. 

 

 

 

En Chow Chow blir 9 til 15 år gammel.

En voksen Chow Chow hunnhund veier 20-27 kg. Mens en voksen Chow Chow hannhund veier fra 25-32 kg.