Dyreforsikring - hund og katt

Dyreforsikring - hund og katt. 

Det kan gå hardt ut over økonomien hvis hunden er katten din blir syk eller har vært involvert i en ulykke. En dyreforsikring vil spare deg for store og uforutsette utgifter, og vil gi kjæledyret ditt et lengre og bedre liv. Les mer om dyreforsikring, og om det vil lønne seg for deg som er hunde- og katteeier. 

Hvorfor skal jeg forsikre kjæledyret mitt? 

Det er er mange som har hund og katt, men det er få som velger å forsikre dyret sitt. Man vet aldri når kjæledyret blir syk eller skade i f.eks en ulykke, og derfor kan en forsikring spare deg for store kostnader hos veterinæren eller dyrlegen.

Hvis du ikke har en forsikring, og du heller ikke kan betale for behandlingen kjæledyret ditt har behov for, er alternativet at hunden må leve med plagene eller avlives. Det sier seg selv at det ikke er et alternativ å la dyret lide, så en dyreforsikring vil være det beste, både økonomisk og for hundens velferd. 

Lønner det seg med en forsikring? 

Det kan jo skje at hunden eller katten din hverken blir syk eller blir skadet i en ulykke, og da kan man spørre seg om det vil lønne seg med en dyreforsikring. Kjæledyret ditt blir nødvendigvis ikke alvorlig syk eller skadet, men det vil alltid være noen veterinærutgifter. Gjennom livet vil det være nødvendig med tannsjekk, vaksinering, medisinering, en årlig generell helsesjekk og evt. kastrering/sterilisering. I tillegg til dette kan det komme uforutsette utgifter ved ulykker og sykdommer. Samlet sett vil en dyreforsikring lønne seg for en dyreeier. 

Hvilken forsikring skal jeg velge? 

Det varierer mellom de ulike forsikringsselskapene, hva som er inkludert i forsikringen. De fleste forsikrngen dekker utgifter til behandlig og undersøkelse på grunn av sykdom eller ulykke, tannbehandling, allergi, lidelser, fødsel, kastrering/sterilisering og rehabilitering. Du må derfor undersøker betingelsene i de ulike forsikringene før du bestemmer deg for hvilken du vil velge. 

Det er vanlig å betale en egenandel, som ofte er et fast beløp du betaler for veterinærutgifter. Egenandelsbeløpet kan også variere ut fra hvilket forsikringsselskap du velger. Prisen for å forsikre en hund ligger på mellom kr. 3000 og kr. 15 000 per år. Selv om det kan høres mye ut, er det viktig å huske på at du kan ende opp med å betale mye mer for bare en behandling, hvis kjæledyret ditt trenger behandling på grunn av sykdom eller en ulykke. 

Det finnes mange ulike forsikringer, og her er et utvalg:

- DNB Hundeforsikring 

- Agria Dyreforsikring 

- IF Hundeforsikring 

- Gjensidige Hundeforsikring 

 -Sparebank 1 Hunde- og dyreforsikring 

- Frende Hundeforsikring 

Det er mange som tilbyr forsikringer, med det betyr ikke at alle forsikringer passer deg. Husk å undersøke de nærmere betingelser, og hva forsikringen dekker. Det er viktig at du velger den forsikringen som er mest nyttig for deg, og som gjør at du kan gjøre valg basert på hundens beste, og ikke på grunn av en begrenset økonomi. Hvis dyret ditt trenger behandling på grunn av sykdom eller ulykke, er det viktig at du benytter deg av fordelene forsikringen gir deg. Hvis ikke ender det opp med at du betaler dyrt for både behandling og forsikring.