Ting du bør kjøpe til katten din

Ting du bør kjøpe til katten din 

 

Les mer om viktige ting du burde kjøpe til din nye katt 

 

Kattemat 

Det er viktig å gi katter den ernæringen de trenger. Du kan gi katten din både våtfôr eller tørrfôr. Våtfôr er tilgjengelig i bokser, skåler eller porsjonsposer. Maten vil være fuktig eller halvfuktig. Tørrfôr er tørt, der væsken er blitt fjernet fra ingrediensene. Tørrfôret er derfor spesielt kompakt og holdbart. En fordel med å velge tørrfôr er at det er lett å dosere, og det det er mindre avfall sammenlignet med avfallet som følger med våtfôret. Tørrfôr lukter som regel ikke like intenst som våtfôr. Man kan forebygge tannproblemer og styrke kjevemusklene ved å gi tørrfôr til katten. Når katten tygger på de harde bitene, pleier den tennene ved å fjerne tannstein og reduserer tannbelegg. Det er viktig å gi katter som kun spiser tørrfôr drikke utenom måltidene, siden all væsken i fôret er fjernet. 

Katter har ulike smakspreferanser, og ofte er det smaken på fôret som er avgjørende for hva katten foretrekker. Velg et fôr av god kvalitet og ta en nærmere titt på ingredienslisten før du bestemmer deg for et fôr til din katt. 

Ved fôring av kattunger er det viktig å forstå kattungens ulike behov etter hvert som den vokser. Så snart melkeproduksjonen til kattemoren avtar, bør kattungen sakte men sikkert vennes til et fôr som er tilpasset kattunger. Det anbefales å starte med små porsjoner for å gjøre overgangen til fast føde så smidig som mulig. 

 

Kattesand 

Det er viktig å kjøpe kattesand av god kvalitet, fordi det er viktig for kattens velvære. Dersom katten din liker å bruke kattesanden du har kjøpt, vil katten være mer renslig og hygienisk. Kvaliteten på kattesanden henger sammen med prisen. Hvis du kjøper kattesand av god kvalitet, vil det være en fordel for både deg og katten din. For å unngå lukt er det viktig at du rengjør ofte, og kort tid etter at katten har gjort fra seg. Da vi kattesanden vare lenger. 

 

Klorestativ 

Kjøp et klorestativ eller et kloremøbel for å aktivisere katten innendørs, og for å unngå skader på dine egne møbler. En katt trenger å klore for å holde klørne trimmet, og er en måte for katten å markere sitt revir, og trene musklene sine. 

 

Katteleker

Lek er viktig for fysisk og mental trening. Katteleker er god måte å aktivere katten, men også til å skape nærhet mellom katt og eier. Katter liker stimulans og forandring, og det finnes mange forskjellige leker du kan velge mellom. Det finnes blant annet aktivitetsleker, tunneler, baller og lekestang. Finn ut hva katten din liker før du investerer i dyre leketøy. Det er også mulig å lage sine egne leker av det du finner i huset. 

 

Kattebørste og møbelbørste 

Noen katteraser røyter mer enn andre, men katten trenger uansett litt pelsstell. Kjøp en kattebørste for å unngå floker og mye røyting. Det er ikke til å unngå at det kommer kattehår på møbler og puter, så det kan være en fordel å kjøpe inn en møbelbørste. Da kan du enkelt fjerne hår fra møbler og puter. 

 

Kattebur

Noen ganger trenger du å transportere katten din, for eksempel hvis du må til veterinæren. Det er viktig at du har et solid og bekvemt kattebur når du transporterer katten din i bil. Det er viktig at buret er robust, men katten bør også ha mulighet til å observere omgivelsene. 

 

Forsikring 

En katt kan bli akutt syk, som ofte fører til uforutsigbare kostnader for eier. Det kan derfor være lurt å kjøpe en katteforsikring. Med en katteforsikring får du bedre muligheter til å ta vare på katten din ved sykdom eller skader. Det er vanlig at du kan forsikre katten din fra den er 5 uker, og den dekker blant annet veterinærutgifter, reseptpliktige medisiner og nødvendig materiell. Dette vil være særlig aktuelt hvis du har en rasekatt med høy verdi, men det er også lurt for vanlige huskatter og blandingsraser. Det er noe ulikt hva ulike forsikringsselskaper tilbyr, så undersøk hvilken forsikring som passer best for deg og din katt.